2010. június 4., péntek

Segítsünk!

Az autozz.blog.hu felhívása:

A Gyömrői Polgárőr Egyesület önkéntes tűzoltó csapata a május közepi áradásnál is ott volt Edelényben szivattyúzni, homokzsákokat pakolni, meg amire épp szükség volt. Most újra mennének, vinnék a rendelkezésre álló két nagy teljesítményű szivattyút és hozzá az áramfejlesztőt, hogy az átszakadt töltés miatt a városba ömlő víz csökkentéséhez, hogy minél több értéket óvhassanak meg, mert az még mindig kisebb költség, mint mindent pótolni, újjáépíteni.

Próbálkoztak alapítványoknál, segélyszervezeteknél, meg minden lehetséges helyen, de vagy elutasító választ kaptak, vagy át kellett volna vergődniük a bürokrácia útvesztőin, amire most nincs idő. Kb. fél millió forintot kell ahhoz sürgősen, napokon belül összeszedniük, hogy mehessenek segíteni és ennél az összegnél sokkal nagyobb értéket megmenteni. Ha netán mégsem jönne össze a szükséges pénz, akkor segélycsomagokat állítanak össze belőle és azt viszik el azoknak, akiknek szükségük van rá.

Az önkéntes tűzoltók a befolyt pénzt közvetlenül az árvízi védekezésre fordítják, legfőképp üzemanyagra a szállításhoz és a szivattyúk üzemeltetéséhez. Minimális részét esetleg a családjaik étkezésére a munkájuk alatt, mert minden tag fizetés nélküli szabadságon van és így próbál segíteni. A katasztrófavédelemmel is egyeztettek már, várják őket, tudják, hogy hol és mit kellene csinálniuk, szeretnének indulni.

Ha teheted, akkor kérlek, hogy lehetőségeidhez mérten banki átutalással segíts abban, hogy segíthessenek. Erre a bankszámlára tudsz utalni:

Gyömrői Polgárőr Egyesület

számlaszám: 65100084-11261003

IBAN szám: HU17 6510 0084 1126 1003 0000 0000
BIC (SWIFT) kód: TAKBHUHBXXX

közleménynek ezt írd: árvíz

Amennyiben bármilyen kérdésed van, felteheted itt a poszt végén kommentként, Fülöp Tamás (itt a blogon SzaGértő), a gyömrői polgárőrök egyike igyekszik rá válaszolni, engem is elértek a jobb oldali sávban található bármelyik kontakton keresztül, telefonon pedig őket hívhatod:

Szuromi Albin, a polgárőr egyesület elnöke: 06 (30) 687-0761
Kalmarics Zoltán, tűzoltóparancsnok: 06 (20) 549-7864

Ide kattintva meg tudod nézni a bírósági végzést a kiemelkedően közhasznú szervezetté minősítésről, ide klikkelve pedig az általuk kiállított nyilatkozatot, hogy a blog valóban nekik gyűjt, az ő kérésükre és arra fordítják a befolyt összeget, amit én is írtam.

Eddigi felajánlások összesen: 866 500 Ft
(emailben, általatok jelzett összegek alapján)

Folyamatosan, legalább naponta frissítem majd a posztot és publikálom, hogy mennyit sikerült összegyűjtenünk, hogy követhessétek Ti is. Az adakozókról is szeretnék közzé tenni egy listát, kérek mindenkit, aki utalt, hogy írja meg emailben az arviz@autozz.eu címre, hogy mekkora összeget, valamint hogy névvel, vagy név nélkül szeretne az összegzésben szerepelni.

Ha pénzzel nem tudsz segíteni, annyit tegyél be csak, hogy terjeszted a poszt közvetlen linkjét bárhol, bármilyen formában, vagy ide kattintva megosztod facebookon az ismerőseid között.

Mindannyiunk nevében köszönöm szépen előre is mindenki segítségét!
Úgy fest, hogy a minimálisan szükséges fél millió forint néhány óra alatt összejött (remélhetőleg a bankba is bepotyog hétfő-kedd táján). A maradék pénzből az önkormányzattal egyeztetve segélycsomagok lesznek összeállítva, amelyek tartós élelmiszert, konzerveket, ivóvizet, mosó- és fertőtlenítőszereket és hasonlókat fognak tartalmazni.

Nincsenek megjegyzések: