2012. április 27., péntek

Miénkitta tér

Már megint a Templom tér (Fő tér, Tisza István tér - kinek-kinek a maga ízlése szerint), a pozitív és sajnos a negatív oldala is. Pedig jobban szeretnék a pozitívabbik oldaláról képeket készíteni. Akár hiszitek, akár nem, már unom a "hol a hiba a képen?" posztokat.

Kezdjük rögvest a parkolóval. Jó, hogy van, jó, hogy ott van, ahol, de nincs gazdája. Virít a gaz. Az eső jót tett nekik, szépen fejlődnek, mi több, virágoznak. Jól érzik magukat, na. - 1 pont.



Autósok "kitaposták" a parkolóhely szélét - egy jobb KRESZ-vizsgán ez bójafeldöntést ér, jogsi ugrik...
Sétáljunk odébb. Ez is még a parkoló, itt önhatalmúlag kreáltak + 1 helyet. Erre sem tudok mit írni... - 1 pont.


Még mindig a parkoló területe, itt egy kút van, mellette áramellátást biztosító berendezés. Nagyon fontos az ünnepélyeken, kihangosításhoz nélkülözhetetlen. Ha már ennyi energiát (és pénzt) belefeccöltek ebbe a térbe, akkor miért nem építették ki az automata öntözőberendezést is? Víz van, áram van, pár cső, egy szivattyú, és üde oázis lehetne a tér. Nem, még egy nyamvadt vödör sincs. - 1 pont.


Jó, parkolót körbejártam, menjünk a buszmegállóhoz. Na, itt vannak a kis zöld-szigeteim. Kedvenc témám. Az egyiket kigyomlálták kétharmadig. Egyharmad maradt gazosan. Nem akarok politizálni! :D 0 pont.


Másik szigetecske nagyjából rendben, bár még virul benne pár gaz. Az eldobált csikkek meg - hogy is mondjam - kis magyar valóság: buszmegállóban tilos dohányozni, de hol van a csikkgyűjtő? Igen, a tilosban. Nemcsak itt, ez bent Pesten ugyanúgy van. Tehát ahol tilos, ott van gyűjtő, ahol lehet, ott nincs. Marad ez a magyaros megoldás (én sz@rok a tilalomra, na nem a buszmegállóban dohányzásra, azt betartom, de elslattyogok a szemeteshez és ott nyomom el a csikket). 0 pont.


Alulról támadom a teret, innen nagyon szép, lekaszálva, rendezett, gondozott. + 1 pont :)


Még lejjebb, a református templom előtti rész, illetve a NAKOSEC előtti rész: itt is kaszáltak, gereblyét nem látott, a kaszáló embernek meg csak a fűkaszára van jogosítványa, szemétszedésre nincs... Elgondolkoztató. 0 pont.






Még egy nagyon szép látkép, nekem így tetszik. + 1pont.





Plébánia előtti szakasz - mostohagyerek. Se gazolás, se öntözés, se semmi. Kiégve a drága dísznövény, mellette virul a gaz. Fű le van kaszálva, elégedjünk meg ennyivel. -1 pont.





Amióta élesítve vannak a kamerák, azóta nem láttam bicikliseket, rollereseket a téren, de lehet, hogy rosszkor jártam arra. Mindegy, remélem ezt a kigyilkolt füvet is rendbe teszik, talán most már ki fog nőni, nem kell ezt a ronda földet nézegetni. Megelőlegezem a + 1 pontot.



Emlékmű. Nem is tudom. Elölről szép. Aranyosak az árvácskák. Mögötte meg, inkább töltötték volna fel homokkal, és akkor lenne itt egy homokozó. Vagy ültessék tele páfránnyal. Vagy borostyánnal. Árnyéktűrő növény mindkettő, de a neten számtalan ötlet van az ilyen helyek széppé tételére. Elől szép - hátul ronda: 0 pont.




Üde színfoltok a téren ezek a cserepes bokrok. Nem tudom mik ezek, nem vagyok botanikus, de tetszenek. Reméljük nem halnak szomjan. + 1 pont.


Végezetül a régi Bányász kocsma - férjezett nevén Nyelvstúdió, avagy Viziközmű előtti igen randa elektromos dobozok előtt kókadozó bokrocskák voltak még terítéken. (Tényleg, rengeteg gyerek jár ide suliba, nem lehetne az ELMŰ-vel tárgyalni, hogy lefesthessék a gyerekek ezeket a szürke dobozokat?) + 1 pont.


Összegzésül - ha már strapáltam magam a pontozással - a végeredmény:
4 darab -1 pont; 4 darab 0 pont; 5 darab +1 pont.
Ha nem is utcahosszal (térhosszal :)), de győzött a pozitívum.

Nincsenek megjegyzések: