2012. május 12., szombat

Lombos utca

Építik az utat a Lombos utca tetején. Amikor kiköltöztünk ide (1993) Nagykovácsiba, a közelben laktunk albérletben. A szomszéd lánya mutatta ezt a remek bodzázó helyet. Hatalmas tányérú virágok nyíltak itt. Mert itt soha nem volt út, ez egy természetes vízmosás volt. Egészen elvadult hely, tele csalánnal, bodzával, szederrel. A víz mély völgyet vájt magának, ember csak egy keskeny ösvényen tudott itt közlekedni. Aztán elkezdték az Amerikai Iskola építését (erre már nem emlékszem, mikor volt, de az Építészfórum azt írja, 2000.), és a kitermelt földet ide (is) hordták a billencsek. Feltöltötték a természetes vízmosást. Most meg készül az utca.
Lombos utca Kaszáló utca sarka: itt volt egy nagyon jó bodzabokor, szép nagy virággal. Egy kicsit kikerekedett a szemem:




Hajléktalanok laknak itt? Remélem nem, talán csak egy (több) gyerek "kuckót" épített ide. Jó lenne tudni....

Ez volt a vízmosás, az alja olyan mélyen volt, ha az ember beleállt, akkor a feje nem látszott ki belőle. Tehát a mostani talajszint alatt jó másfél, két méter mélyen volt.


Most kétsávos(?) út lesz, középen egy kis pilincka árokkal. Ha itt felhőszakadás lesz, ez az árok fityfenét sem ér majd.


2 megjegyzés:

GyuriBeck írta...

Juli,
Valahol biztos be lehet kapcsolni a Facebook-os ajánlót. Az is segíthetne a népszerűsítésben.

Gyuri

Julis írta...

Persze, van Facebookos megosztás, de azt nem szeretem. Olyan furán teszi ki...