2008. május 29., csütörtök

Tájvédelmi körzet

Telki út, Kossuth utca sarok. A képek önmagukért beszélnek...





16 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Cyan,

MIBŰL van ez a tábla? Híreim szerint országszerte le kellett cserélni a táblákat műanyagra, mert a fémtáblákat "begyűjtik".
Mit akar akkor a magunkféle a természet védelmével?
Ez olyan, mint az a pár facsemete, amiket a Kölcsey Ferenc Gimnázium elött telepítettek az utca túloldalára: ott jelenleg csak egy üres telek van, de valszeg hamarost bontják a két mellette lévőt is, a sarkon is bontanak - a várható építkezéskor meg persze a csemetékre fognak leginkább vigyázni…
Persze lehet, hogy ez olcsóbb, mint kimenni, megnézni, elgondolkozni… mérlegelni…

(nem hiába) Mormogi Papa

Julis írta...

Kedves Mormogi!
Engem nem is a tábla anyaga zavar, hanem az embermagasságú gaz. Én símán "eltünök" benne. A története is megér egy misét.
Állítólag kárpótlási telek (külterület). Amikor ideköltöztünk, épp csatornáztak. Ide hordták a "kitermelt földet". Aztán jól itthagyták. Volt benne minden, legkevésbé föld, annál több sitt. Szép kupacokban állt hónapokig. Egyszercsak jött egy dózer, az jól elplanírozta. Aztán a szél ráhordott némi talajréteget. Pár év múlva már nőtt is a gaz, legfőképp a vadkender. Aztán kapott szép táblát. Most óvják a gazt, kaszálni évek óta nem láttam itt senkit. Önkormányzat lepasszolja, h a Pilisi Parkerdőé. Azok tovább a Duna-Ipolynak. Azok a Budai Tájvédelminek. Mi nem nyúlhatunk hozzá, ezeknek a hivataloknak meg se emberük, se pénzük, se idejük. Ész megáll!

Névtelen írta...

Bocsi, késtem.
Párszor idenéztem, de Toma Lumaconijánál láttam h tán pihensz:-)) Bele kell Bolognulni - Gomba, gomba…
Szóval újraindul az emilezés brittföldével.
A sittes telek meg egy Istentiszteletet is megér, csak őszinte legyen. Így kell valamit a szőnyeg alá seperni ott, ahol még csak padló sincsen.
És a vadkenderhez se szólt senki? Már úgy értem, 6óság. A paccerek! (Idézet Hacsek úrtól.)
És mondd, ÉN is eltűnnék benne :-)))
Az ész meg ne álljon+, nagyon hiányozna ha még ennyi sem maradna belőle, mint jelenleg. Ezennel cáfolom a tételt, h akinek az Úr hivatalt adott…
Szinte látom a sok bólogató fejet - nem férnek el 100 kalaptartón sem.

Mormogi Papa

Névtelen írta...

Szép, vadregényes. Ha igy marad, egy pár év mulva még öserdö is lehet belöle :)
Most eszembe jutott a Legényanya c. film, gondolkodjunk... :DDD

Kisangyal

Julis írta...

tegnap beszélgettem azzal a nénivel, aki a kereszt körül rendben tart mindent. virágokat ültet, locsolja őket. ő őslakos - értsd: sváb -, sokminden "kijött" belőle. többek közt mesélte, h itt mindigis mező volt, évente 2× kaszálták, jószág legelészett amúgy (többnyire libák), meg a gyerekek (ő is még gyerekkorában) játszottak, virágokat szedtek. kicsit mocsaras a terület, hátrébb a tóhoz közel nádas van, azt se gondozza senki, nem aratják soha.
mesélte, h kb akkor, amikor háztulajdonosok lettünk (falu közepén), az akkori polgármester meg még 3 képviselő, rendbe akarta tenni, játszótérnek megcsinálni. sajnos a polgármester (D. Zoli bácsi)halála után ez az ötlet már senkit nem érdekelt a hivatalban.

Névtelen írta...

Szép lehetne valóban ez a környék.
Nekem van egy sarlóm, hová menjek?

zuzuka

Julis írta...

zuzu, megbűntetnek. még a tó környékét, tavat se engedik rendbetenni. pedig lennének lelkes emberkék itt. hatóságok ne lennének...

Névtelen írta...

Vannak fura dolgok.
csak egy példa:
Kapolcson, meg a környékén a Műv.Napok idején összejön 15-20000 ember, aki nem csak beugró látogató, hanem gyakorlatilag ott is "lakik" Délelőttönként nagy falkában elindulnak a Balatonra, kb ezer autó. Van egy erdészeti feltáró út, arra olyan 10-12 km, de az le van zárva, ezért az egész bagázs kerül 30-40 km-t. Július közepén nincs a védett területen igazán védenivaló / madarak kirepültek / de a szabál az szabál, még arra a nyamvadt 4-5 napra is. Innét kissé illogikusnak tűnik. Az offroadosok, meg a kvadosok persze mennek tökön-babon egész évben.
Off:
Cyan, küldtem posztnakvalót, aktuális. Mornogi Úrnak külön tisztelettel.
Sp

Julis írta...

köszi spájdi, megkaptam. talán holnapra kikerül. ma füvet nyírtam, kicsit hulla vagyok, most pihenek. Mormoginak továbbküldtem a lelőhelyet, h majd kint lesz az előzmény is, csak türelem.
jelszót, gombászó helyet az ember nem kürtöl világgá a neten :))

Névtelen írta...

Köszönöm, Toile d'Araignée úr, megkaptam!
☺ (A francia tán az arachnidæ-ből származik…)

Cyan, mélyen egyetértek, sőt! A fáradtságot se kéne kikürtölni mert rádszállnak.
Azonnal loholok és újranézem az Emiljeimet.

Mormogi Papa

Julis írta...

mégse írhatom azt, h sürgős dolgom lesz a kocsmában! pedig egy fűnyírós délután minde tisztességes ember minimum megiszik 1 sört. vagy kettőt. vagy hármat :DD

Névtelen írta...

Már hogy a fűrészbe ne írhatnád? A fű részbe' le van vágva, na! Rádásul még egésségtelen is a portól. Munkavédelmi ital meg a kollektív szerint
minden tisztességes asszonynak is kijár
mer' :
Este 6 után ha kijössz a gyárból
Eleged van már a munka hadából!
Jól tudod azt, hogy a lépése dobog
De egy idő után már bosszant a dolog!
hát
8óma8óma8óma…

Mormogi Papa

Julis írta...

hihi, ez a fűrészbe - fű részbe' jóóóóó, teccik :D
megyek is nemsoká, iszom is az egészségedre! :))

Névtelen írta...

aha

Névtelen írta...

Tényleg csak a gaz a természeti kincs, vagy van ott valami, ami igazi ritkaság a növényvilágban?
Vagy kitették a táblát, hogy kaszálni tilos, mert az elefántfűben nem látszódik az, ami nem lenne valakire nézve jó dolog, ha kiderülne, hogy ott van, vagy ott szokott lenni valami.
Esetleg a közútkezelő példáján felbuzdulva így tartják rendben a környéket. A közútkezelő is előszeretettel alkalmazza a táblás útjavítást. Nem véletlen: A lustaság a találékonyság szülőanyja.

Troppauer Hümér
idegenlégiós

Julis írta...

van ritkaság (pilisi len - Linum dolomiticum), de az nem itt, hanem a Nagyszénáson terem. a táblát viszont valaki kitette. talán akkor gondozza is a környéket. amúgy tényleg nem tudom, h kárpótlási telek-e, akkor viszont a tábla jogtalan...