2008. január 9., szerda

Kirándulás 1.


Kilátó



2005-ben állították fel a Nagy-Kopasz hegyen (559 m) a Csergezán kilátót. Mi novemberben kirándultunk arra, képek is akkor készültek. Hivatalosan háromszor adták át, legalábbis a tudósítások szerint. Mi még az átadások elött jártunk ott, már össze volt fújkálva. Felmerül bennem a kérdés: reggel a kirándulni vágyó összepakolja a hátizsákját, szendvics megvan, innivaló megvan, hopp, a festékesflakont is beteszem, jól jön az az erdőben!
Visszatérve a kilátóhoz, Nagykovácsiból egy szép túrát lehet tenni a Telki útról indulva a zöld jelzésen, majd balra a zöld Δ jelzésre letérve a Cseresznyés-erdőben kb. 2 km-t gyalogolva feljutunk a kilátóhoz.
Miután kigyönyörködtük magunkat a kilátásban, tovább haladunk a zöld Δ jelzésen, amíg bele nem futunk a piros Δ útba, itt balra indulunk tovább a Vörös-pocsolyás-háton keresztül, majd újabb 2 km után már a piros jelzésen a Kopasz-oldalon bemasírozhatunk a faluba az Erdő utcán.

8 megjegyzés:

Nadine írta...

Annyit gondolkodtam már ezen, mi öröme van annak, aki összefújja, ami "üres" felület a keze ügyébe akad? Nem akarom elhinni, hogy valakinek ez jelentse az "önkifejezést". Egyszerűen nem igaz, hogy mindenhová kamerákat vagy biztonsági őröket kell állítani, különben ezek a barmok tönkretesznek mindent. Utálom nagyon, olyan mintha odasz..na, amerre jár. Ez az ő "névjegye". Bravó.

Julis írta...

én azt nem értem, az erdő közepére miért visz magával valaki festékszórót? képes kilómétereket gyalogolni csak azért, h összebarmoljon valamit. a sok szemétről nem is beszélve...

Névtelen írta...

február 1. 18 óra, Öregiskola

Julis írta...

mi lesz akkor? kicsit bővebben is kifejthetted volna, kedves névtelen :)

Névtelen írta...

Nagyon tetszik a blog!

Remélem nem szakad meg.

Julis írta...

köszi, vannak terveim. mindennap nem tudok írni, de igyekszem 2-3 naponta valami újjal előrukkolni. ha van valami esemény a faluban, és tudok is róla, meg időm is engedi, poszt lesz belőle. fényképezőgép nálam van mindig :)

Névtelen írta...

Istenem,milyen jó lenne leellenőrizni bitossan jól írtad az útvonalat????

Julis írta...

gyere és ellenőrizd le :P bár most elég életveszélyes, vagy jég, vagy sár... majd tavasszal :)