2008. február 16., szombat

Utcák, terek 1.

Kolozsvár tér

Az előző posztban megemlítettem ezt a teret, mint rendbehozható (rehabilitálható?) része a falunak. Kisétáltam a térre és vadul fényképeztem, mintegy tényfeltáró dokumentálásképp, alátámasztani azt az elképzelésemet, hogy a falunak ez a tere inkább szorul felújjításra, rendbehozatalra, mint a Templom tér. Jó, ráfér arra is, de ahogy tegnap elhangzott, a falu életében az ünnepségek helyszínére kell legyen egy nagyobb hely, ahol állhatnak az emberek; szerintem a Kolozsvár tér erre sokkal alkalmasabb lenne.

Lássuk akkor a képeket:










Van szép nagy hídja, emlékművekkel:










Van Ördögárok, szeméttel:









Van házasságkötő terme:









enyészettel:









Van kocsmája:









Van szelektív hulladékgyűjtője:









Volt piaca:









Volt háztartási tüzelőolaj állomása:









Van csatornája:









Van hepe-hupás földútja:










Mindez a falu szívében! Miért "mostohagyerek" a Kolozsvár tér?


2 megjegyzés:

Julis írta...

ezen a téren jobban el tudom képzelni a díszburkolatot. lehetne a falunak egy promenádja, avagy sétatere, padokkal, hangulatos lámpákkal szépen kivilágítva. a házasságkötő termet fel lehetne szépen újítani, akár színháznak, mozinak (projektorral ma már bármit le lehet vetíteni), de bálteremnek is lehetne használni. rendezvényeket lebonyolítani, néptánctalálkozót, de az ifjúságnak is lehetne itt szórakozóhelye. a kertjét/udvarát is szépen parkosítani, még egy szabadtéri kisszínpadot is elbírna. rengeteg lehetőség van az egész térben.

Julis írta...

lemaradt a vagy-vagy helyett is-is: nekem tetszene az is-is, a Templom tér is le van pukkanva, de a Kolozsvár tér sokkal jobban :(
szóval tőlem mehet mindkettő :)