2008. január 28., hétfő

Kirándulás 3.

Zsíroshegy

Újabb túra, ismét a falu közepétől - a Polgármesteri Hivatal tövétől - indulva, felgyaloglunk a Bánya, majd Zsíroshegyi úton a zöld jelzésen a hegyre.

2008. január 25., péntek

Táblák 1.

Hétfőn munkások jöttek, az utcák elején/végében gödröt ástak, oszlopokat állítottak, beborítottak néhány lapát betont, ráhúzták a földet. Mára kikerültek a táblák is.
Elsőbbség adás kötelező








Lakóövezet
Lakóövezet vége.




A művezetővel beszéltem, mutatta a térképeket, lesz egy csomó egyirányú utca a Zsíroshegyen (nem értem miért? 2 kocsi elfér, a forgalom nem indokolja az egyirányúsítást, jó, ha óránként 1 kocsi elmegy), zsákutca is, és súlykorlátozós utca is.
Itt a közelemben a Kossuth utca végig védett, megszűnik az önkényes jobbkéz szabály (régen volt "mackósajt" a Petőfi, Lombos, Puskin utca aljában, amíg a kedves autósok ki nem döntötték...).
Bónuszként két utcatáblát is ideteszek:

2008. január 21., hétfő

Kirándulás 2.



Rövid kirándulásra invitálok mindenkit. A Telki úton elindulva, a kishíd után jobbra fordulunk. Most az olvadásnak köszönhetően kissé sáros úton körülbelül 5 perces gyaloglás után érkezünk a kis tavacskához. A népnyelv csak Békás tónak nevezi, nyaranta, esténként ennek hallható oka van.

2008. január 17., csütörtök

Kerítések


Jártamban-keltemben nézegetem a kerítéseket. Sokmindent elárulnak az ottlakókról. Vannak szép új kerítések, olyanok, amin belátni a kertbe, házra, de vannak zárkózott lakók is, akik a kandi szemeket nem engedik kukucskálni.

2008. január 12., szombat

Keresztek


Adyligetet elhagyva az "S" kanyarban áll az első kereszt. Még a svábok emelték, sajnos az apropóját, eredetét nem tudtam kinyomozni. Valószínüleg hálaadó kereszt, hazafelé állhattak meg az erre haladók, hogy épségben hazajutottak.

2008. január 9., szerda

2008. január 8., kedd

Disznóság!

Itt a tél, a hideggel együtt, meg persze a disznóvágások ideje is. Nekem van egy picike földem Békés megyében, kiadtam művelésre, cserébe évente egy fél disznót vághatok. Érdekes lenne egy fél kucu az ólban, ezért kétévente esedékes a disznótor mifelénk. Karácsony után össze is jött az egyik, februárban vágom a másikat, mert odalent délen elmaradtak a hízóval. Nekem meg jobb dolgom is volt, mint füstöléssel foglalkozni (építkezés, munka), így nagyon nem bántam a dolgot. Most viszont örültem neki.

2008. január 7., hétfő

2008. január 6., vasárnap

Ónoseső


Minket is elért az ónoseső, jó lesz vigyázni mindenkinek! Csak az induljon útra - gyalog vagy kocsival -, akinek feltétlen muszáj. Igazi túlélő túra, ha kimerészkedik az ember. Ilyenkor telnek meg a kórházak töréses betegekkel. Idősek különösen vigyázzanak, a combnyaktörés náluk a leggyakoribb.
Vigyázzunk magunkra!

2008. január 4., péntek

Napsütés


Tegnap délután végre kisütött a nap. Megragadtam az alkalmat - és a fényképezőgépemet -, és kimentem néhány képet kattintgatni.