2008. február 21., csütörtök

Táblák 3.



Kikerültek a falu elejére - és végére is - a súlykorlátozó táblák. Kerülőúttal jelölve. Joggal kérdezhetnék az ottlakók, miért terelik a kamionokat az ő csöndes utcáiba? A válasz egyszerű: azért, mert csak így tudnak visszafordulni. Akik a falu végén laknak (Kossuth utca Telki út elágazásánál) sokszor szembesülnek kamionokkal, amint épp megpróbálnak hosszasan, kínlódva megfordulni, mert elfogyott alóluk az út. Hogy kerülnek ide? Egyszerű, a GPS bezavarja őket a faluba, mutatván az utat az 1-es, 10-es út felé. A közlekedési táblák közt nincs "zsákfalu" tábla, zsákutca nem indokolt, így marad ez a megoldás, súlykorlátozás. Wales-ben egy szintén zsákfalu megoldotta a problémát, jó lenne ilyen táblákat kitenni a hasonló cipőben járó falvak elejére (pl. Hűvösvölgyben rögtön a körforgalomhoz).
Forrás: itt

2008. február 16., szombat

Utcák, terek 1.

Kolozsvár tér

Az előző posztban megemlítettem ezt a teret, mint rendbehozható (rehabilitálható?) része a falunak. Kisétáltam a térre és vadul fényképeztem, mintegy tényfeltáró dokumentálásképp, alátámasztani azt az elképzelésemet, hogy a falunak ez a tere inkább szorul felújjításra, rendbehozatalra, mint a Templom tér. Jó, ráfér arra is, de ahogy tegnap elhangzott, a falu életében az ünnepségek helyszínére kell legyen egy nagyobb hely, ahol állhatnak az emberek; szerintem a Kolozsvár tér erre sokkal alkalmasabb lenne.

Kiállítás 4.

Templom tér

Szándékosan írtam Templom teret. Nekem már csak Templom tér marad, akárhogy is hívják ma.

2008. február 12., kedd

Kiállítás 3.

Újabb meghívó:

A TERCA HALLGATÓI ÖTLETPÁLYÁZAT DÍJAZOTTJAINAK KIÁLLÍTÁSA

2008. február 9., szombat

Kiállítás 2.

M E G H Í V Ó


Tisztelettel meghívjuk
február 9-én, szombaton 18 órára
Solymáron
az Apáczai Csere János Művelődési Házba,

ORMAY VIKTÓRIA grafikus

MŰALKOTÁS PÓLÓN

című kiállításának megnyitójára.


A kiállítást Pálinkás János festőművész
nyitja meg, közreműködik
a Kakaós cicabajusz zenekar.

A kiállítás február 21-ig tekinthető meg.





2008. február 8., péntek

Táblák 2.

Ma fent jártam a Zsíroshegyen, sok táblát láttam, némelyikre rácsodálkoztam...

2008. február 7., csütörtök

Természetvédelem

Ma délben jellegzetes motorzajra kaptam fel a fejem. A Lombos utca aljában gyülekeztek a bukósisakosok. Voltak vagy tizen. Rövid tanácskozás után feldübörögtek a motorok, irány a Körtés.

2008. február 4., hétfő

Farsang

Ma teljesen véletlenül betévedtem az Öregiskolába. Kiderült, hogy a kisteremben a Nyugdíjas Klub jelmezes farsangot tartott. Vidám társaság, csupa ismerős. Noha nem vagyok a klub tagja (még), hihetetlen örömmel fogadtak. Meséltem a blogról, engedélyt kérve, írhatok-e az eseményről? Igent mondtak :)

2008. február 1., péntek

Kiállítás 1.

Meghívót kaptam, íme:

2007. ÉPÍTÉSZETI DÍJAZOTTJAINAK KIÁLLÍTÁSA
Egy országjárás befejező állomásaként 2008. februárjában Nagykovácsiba érkezik a 2007-ben Ybl Miklós-díjjal kitüntetett
építészeket, valamint a Pro Architectura díjjal kitüntetett épületeket bemutató vándorkiállítás, amelyet a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Wienerberger Téglaipari zRt. 2007. őszén Szombathelytől Nyíregyházáig, Győrtől Békéscsabáig tizenöt helyszínen mutatott be.